Zorgverlening Sint-gillis-waas  thumbnail

Zorgverlening Sint-gillis-waas

Published May 05, 22
6 min read

Zorgverlening op maat

Zorgverlening is het geven van zorg en/of de levering van voorzieningen, en alles wat met het proces van zorgverlening te maken heeft. Onder de eerste lijn  wordt de basisgezondheidszorg verstaan die buiten de muren van een ziekenhuis aan een zorgbehoevende verstrekt wordt. Het betreft dus de zorgen verschaft door een huisarts, verpleegkundige, kinesist, tandarts,... Bij Thuisverpleging Temse kan je terecht voor verzorging en verpleging thuis: o.a. : hulp bij douchen, opstaan uit bed en eten. Of verzorging van een wond, stomazorg en injecties geven,  hulp bij de administratie, leren om het huishouden zelf te doen of samen werken aan meer sociale contacten, Andere zorgverleners bieden bijvoorbeeld ook schoonmaken, opruimen, koken en de was doen.

Zorgverlening In De Thuiszorg



Het ministerie van VWS met Nictiz als uitvoeringsorgaan is bezig met het invoeren van een landelijk elektronisch pati­ ëntendossier (L-EPD) - Zorgverlening Tielrode. Dat is niet, zoals de naam doet vermoeden, een centrale database met daarin de medische gege­ vens van alle Nederlanders. Het idee is dat zorgverleners die een behandelrelatie hebben met een specifieke patiënt, gegevens over die patiënt kunnen opvragen in de dossiers van andere bij die patiënt betrokken zorgverleners.



Op termijn is het de bedoeling om ook andere beroepsgroepen te laten deelnemen. Goede ICT is in ieder geval essentieel bij ketenzorg voor chronisch zieken met betrokkenheid van verschillende zorg­ verleners van meerdere disciplines. Soms worden voor ketenzorg de huisarts informatiesystemen (HIS) uitgebreid. In andere gevallen kiest men er voor om de uitwisseling tussen de binnen de keten samenwerkende zorgverleners op een hoger plan te brengen.

Ook zijn er specifieke keteninformatiesystemen (KIS) op de markt en andere in ontwikkeling. Er is nog niet één beste oplos­ sing voor digitale samenwerking binnen de keten. Op dit gebied ontwaren we - samengevat - veel ontwikkelingen, maar ook veel hobbels. Er is een landelijk overzicht van lopende projecten. Verder lezen: -- ‘Dossier ICT’, in De Eerstelijns, magazine voor de samenwerkende zorgverlener (2), editie 4, mei 2010 -- De ROS’en beschikken over een Handboek ICT ter ondersteuning van vragen uit het veld (2010). Zorgverlening Lokeren.

De omvang daarvan hangt uiter­ aard sterk samen met ambities en wat er voor nodig is om deze te realiseren. De range van financieringsmogelijkheden varieert van de eigen portemonnee tot en met financiering voor multidisci­ plinaire samenwerkingsverbanden onder één dak door de zorgverzekeraar. In dit hoofdstuk komt die range aan bod in aparte paragrafen.

6. 1 De factor geld In de praktijk van samenwerkende zorgverleners kan ‘geld’ van grote invloed zijn op verschillende manieren. We onderscheiden: a De aantrekkingskracht van geld (De kans op) geld kan zorgverleners stimuleren om zich aan te sluiten bij een samenwerkingsinitiatief. Zorgverlening Buggenhout. Positief is dat draagvlak en potentie van het initiatief zo kunnen toenemen.

Wanneer de financiële mogelijkheden tegenvallen of zelfs uitblijven, is de kans op afhaken van zorgverleners of het mislukken van het samenwerkingsverband groot. Overigens kunnen zorgverleners legitieme redenen hebben voor hun gerichtheid op financiële aspecten, bijvoorbeeld vanwege hun eigen financiële situatie (Zorgverlening Oudenaarde). Openheid over (ook financiële) belangen, zo zagen we in hoofdstuk 4, is een succesfactor voor effectieve samenwerking.

Zorgverlening Liezele

Plan­ nen maken is mooi, maar als er vervolgens geen geld voor is, zijn veel tijd en energie voor niks, zo wordt geredeneerd. Andersom is de zoektocht naar financiering doorgaans kansloos zonder gedegen plan. Helemaal te vermijden is dit spanningsveld tussen inhoud en geld niet. In een samenwerkingsverband werkt het echter frustrerend als het voortdurend de kop opsteekt, bijvoorbeeld doordat sommige zorgverleners eerst het financiële as­ pect duidelijk willen hebben en anderen de inhoud.

Dat hoeft niet te betekenen dat de verkenning van de financiële consequenties van plannen moet wachten totdat deze helemaal zijn uitgewerkt (Wie behoort tot eerstelijnszorg?). Een eerste, globale verkenning kan ook best in het beginstadium. Later, als de plannen duide­ lijk zijn, kan de financiële haalbaarheid nader worden verkend en uitgewerkt. Door het financiële aspect afgebakende aandacht, tijd en inhoud te geven, wordt voorkomen dat het inhoudelijke en organisatorische proces stagneert (Thuisverpleging Weert).

In de aanloop daar naar toe of bij minder omvangrijke plannen zijn ook de vragen aan de orde: wat hebben we zelf over voor het samenwerkingsinitiatief? Wat kunnen en willen we zelf bijdragen? Wat hebben partners eventueel al in huis of beschik­ baar waar het samenwerkingsverband een beroep op kan doen? Daarbij kan het ook gaan om immateriële bijdragen als beschikbaar stellen van vergaderfaciliteiten, management, administratieve ondersteuning, kopiëren, vervoer, enzovoorts.



Externe financiers krijgen hierdoor ook zicht op wat het samenwerkingsverband zelf wil en kan investeren (Zorgverlening De Klinge). d Afspraken over financiële middelen Starten met samenwerken kost veel tijd en inzet van zorgverleners. Zeker in eerste instantie zal daar geen geld tegen­ over staan, hooguit een nog onzeker perspectief daarop. Een potentieel struikelblok is dat de uiteindelijke verdeling van de financiële middelen in tweede instantie op proble­ men kan stuiten.

Dit vraagt om bespreking van de verdeling vooraf en om het hanteren van verdeelsleutels (Zorgverlening Branst). Overigens speelt dit niet alleen als er geld in het geding is. Ongelijk (ervaren) bijdragen tussen partners aan de doelen van het samenwerkings­ verband kunnen een struikelblok zijn. Zie ook hoofdstuk 4. Vertrekpunt vormen de afspraken over de functies waarvoor het geld is bedoeld.

Ook dan is de interne verdeling van middelen voor de inzet van tijd door zorgverleners een belangrijk regelpunt. Het goed en evenwichtig verdelen van taken, zo mogelijk vooraf voorzien van het aantal te besteden uren, regelmatige evaluatie daarvan en eventueel tijdregistratie kunnen problemen voorkomen. Ook over het eventuele (naar discipline gedifferentieerde) uurtarief zijn vooraf afspraken nodig. Palliatieve zorg Sint-Niklaas.

Zorgverlening Buggenhout



Over het tarief voor de geleverde prestaties onderhandelt het samenwerkingsverband met de zorgverzekeraar. Zorgverlening Eksaarde. Voorwaarden -- een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken staan over de samenhang van de module met overige zorg­ prestaties, een concrete omschrijving van de eerstelijnszorgproducten en de afgesproken tarieven -- een zorgaanbodplan met de verwachtingen/doelen, op basis van meetbare indicatoren -- op welke manier geïnnoveerd wordt -- een SMART-projectplan inclusief tijdstraject Zorgverzekeraars hebben hun contracteerbeleid uitgewerkt en gecommuniceerd met zorgverleners in hun werkge­ bied.

Die bevat ook formats voor de zorgaanbodplannen (Palliatieve zorg Sint-Gillis-Waas) - Palliatieve zorg Sint-Niklaas. Er zijn accent­ verschillen tussen verzekeraars wat betreft de afgesproken prestatie-indicatoren en de planning waarbinnen de beoogde producten moeten worden geleverd. De producten kunnen betrekking hebben op zorginhoud, op serviceaspecten zoals openingstijden en patiëntenraadpleging en op organisatie. Landelijke partijen overleggen momenteel over het vervolg van de beleidsregel.

3) is daarbij een overlegpunt, als wel de financiering van de reguliere basiszorg, geleverd vanuit een geïntegreerd verband. Zorgverlening Meerdonk. Deze zorg gaat verder dan wat door individuele zorgverleners kan worden geleverd, betaald via reguliere (monodisciplinaire) tarieven. b Beleidsregel Innovatie ten behoeve van nieuwe zorgprestaties Deze beleidsregel heeft als doel zorgaanbieders en zorgverzekeraars ruimte te geven om kortdurend en kleinschalig te experimenteren met innovatieve zorgprestaties, gericht op nieuwe of vernieuwde zorg met een betere prijs/kwaliteit­ verhouding.

Bijvoorbeeld in de vorm van ketenzorg, al dan niet in combinatie met AWBZ-zorg (waarvoor dan nadere voorwaarden gelden). Een innovatieproces omvat een aantal fasen (zie 7. 5.4). De beleidsregel noemt een doorlooptijd van maximaal drie jaar voor de innovatiecyclus. Ook bij deze beleidsregel gelden algemene voorwaarden, zoals een overeenkomst tussen zorgverlener en zorgverzeke­ raar, een concrete beschrijving waaruit het innovatieve karakter blijkt, meetbare doelen en de prestatie-indicatoren waarmee wordt gemeten.

En ook hoeft er geen sprake te zijn van meerdere disciplines. 6. 3 Integrale bekostiging Dit is een manier van financieren van integrale zorg voor chronisch zieken, geleverd door verschillende disciplines tege­ lijkertijd of na elkaar. Dit vraagt om integrale zorgorganisaties en dus om samenwerking. Hoe deze zorg er uit moet zien is vastgelegd in een zorgstandaard, die met inbreng van relevante veldpartijen tot stand komt.



Er zijn nieuwe standaarden in de maak zoals voor hartfalen en depressie. Het is nog onbekend of er nog meer komen en of deze op vergelijkbare manier worden gefinancierd. Voor integraal geleverde chronische zorg is op dit moment integraal declareren mogelijk, voor een belangrijk deel van de keten, inclusief kosten van de zorgprofessionals en de organisatiekosten (inclusief ICT).

Kies voor zorgverlening van Thuisverpleging Bornem (Klein Brabant)

Stap 1 tot 4

Stap 1: U belt 03 369 27 14. Stap 2: We maken een afspraak en bepalen een tijdstip wanneer het u past. We proberen dit uur zo goed mogelijk te respecteren. Telefonisch proberen we al na te gaan wat u eventueel nodig heeft van medisch materiaal. Stap 3: Een vaste verpleegkundige komt bij u langs en voert de nodige zorgen uit. Stap 4: We spreken een vast tijdstip af voor de volgende dagen.

Latest Posts

Voorgespannen Betonnen Welfsels

Published Mar 19, 24
8 min read

Voorgespannen Betonnen Welfsels

Published Mar 11, 24
7 min read

Welke Autopapieren Heb Je Nodig? - Looping.nl

Published Feb 19, 24
5 min read